DENİZLİ / SERİNHİSAR - Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi

KARİYER GÜNLERİMİZ DEVAM EDİYOR

KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA PROF. DR. MAHMUT FARUK AKŞİT OKULUMUZU ZİYARET ETTİ.

KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA PROF. DR. MAHMUT FARUK AKŞİT OKULUMUZU ZİYARET ETTİ.  AKŞİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZLE SOHBET EDEREK MİLLİ UÇAK MOTORU SERÜVENİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ. SAYIN HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Mahmut Faruk Akşit kimdir?

1967 yılında Denizli'de doğdu. Çocukluk döneminin bir bölümünü Denizli'de geçiren Prof. Dr. Mahmut Faruk. Akşit, Mahmut Faruk Akşit, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden lisans derecesi ile mezun olmuştur.

Akademik çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde bulunan Rensselaer Polytechnic Institute'de sürdüren Akşit, Makina ve Havacılık Mühendisliği Bölümünden 1993 yılında yüksek lisans, 1998 yılında da doktora derecelerini tamamlayarak 2004 yılında Doçent, 2015 yılında Profesör unvanlarını aldı.

ABD'de bulunduğu sırada General Electric Corporate Ar-Ge Merkezi'nde 10 yıl boyunca sırasıyla Consultant Research Engineer, Senior Researcher, Static Seals Manager ve son olarak da Advanced Seals Research Team Leader olarak görev yaptı. Akşit 2001 yılında Türkiye'ye dönerek Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Kariyerine 2003 yılından itibaren Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde devam eden Akşit 2013 yılı Aralık ayında TEI - TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne atanmış olup Eylül 2019 tarihinden bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerini yürütmektedir.

Akşit ayrıca, MILRES Millî Rüzgâr Türbini Geliştirilmesi Projesi Başkanlığı, ESAC Eskişehir Havacılık Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Uluslararası Gaz Türbini Enstitüsü Isı Transferi Teknik Komitesi üveliği görevlerini de sürdürmektedir.

Profesör Akşit'in uçak motorları, gaz ve buhar türbinleri konularında 25 yılı aşkın tecrübesi, 16 değişik ülkede yayınlanmış 60'ın üzerinde patentleri, 150'ye yakın makale, tebliğ, NASA ve NATO teknik raporları ve benzeri bilimsel yayınları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Mahmut Akşit Hocanın liderliğinde ve birçok sıkıntılara göğüs gererek nihayetinde kurduğu ekiplerle birlikte, TEI-TS1400 ile Türkiye, milli motor, uçak motorları ve insansız hava/kara/deniz araçları motorları alanında dünyada adından söz ettirmektedir. Türkiye hâlihazırda Prof. Dr. Mahmut Akşit Hocanın öncülüğünde yapılan çalışmalar ve elde edilen gelişmeler sayesinde, gaz türbinli motor teknolojisinde dünyada 7 ülkeden birisi durumundadır.

Türkiye’nin ilk Turboprop’u, Atak ve Gökbey helikopterlerinin motorları onun ve onun liderliğindeki ekip tarafından üretilmeye başlanılmıştır.

Türkiye’de ilk defa tek “kristal kanatçık” ve “hassas titanyum” döküm parçaları yapıldı. İlk defa bir mini jet  odası imal edildi.

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 14:28 - Görüntülenme: 19